Spring naar content
Path 3221
logo_valcucine

Valcucine is het Italiaanse keukenmerk dat door toepassing van pure materialen zoals aluminium, RVS en glas een ongekende vormgeving en duurzaamheid garandeert.

Architect Gabriele Centazzo staat hiervoor garant.

Path 3222

Valcucine Duurzaamheid

De keukens van Valcucine zijn een staaltje vakmansschap en ambachtswerk. Valcucine draagt daarmee bij aan de duurzaamheid van haar producten.

Maatwerk en handwerk maken de Valcucine keukens niet alleen uniek, de keukens worden daardoor tevens meer en langer gewaardeerd. Dit komt de duurzaamheid uiteraard ten goede en een Valcucine keuken gaat dan ook generaties lang mee.

Glas, 100% recyclebaar, is het hoofdmateriaal van de design- keukens, glanzend of mat, in veel kleuren en diverse patronen waardoor de keuken tot een kunstwerk verheven wordt. Valcucine streeft ernaar de consument te laten verbinden met de voor hem/haar ontworpen Valcucine keuken. Een nobel streven in deze tijd van massaconsumptie.

Respect

Valcucine is van mening dat veel hedendaags design wordt vervaardigd van materialen die niet voldoen aan de werkelijke behoeftes van de mens. Als elementair en onmisbaar ziet Valcucine dan ook de volgende aspecten:

Aandacht voor functionaliteit: in meer dan 20 jaar heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in geavanceerde ergonomie in de productie van haar keukens. Respect voor de gezondheid: Valcucine streeft naar ideeën en ontwerpen die bijdragen aan vermindering van giftige uitstoot bij de productie van haar ontwerpen.

 

Ergonomie

Veel meubels worden ontworpen zonder rekening te houden met de gebruiker. Valcucine ontwikkelt uitsluitend ergonomisch uitgebalanceerde keukeninrichtingen en gebruiksgemak en ergonomie staan hoog in het vaandel.
De op maat gemaakte keukens waarbij afmetingen, afstanden, openings-en toegangssystem en werkhoogte perfect zijn aangepast aan de gebruiker zijn een genot voor het oog. Verborgen techniek, inventieve werkbladen en eindeloze keuze in kleuren en materialen als glas, hout, steen en metaal maken deze keukens onweerstaanbaar.

Werken, zitten en léven in een Valcucine keuken is een genot en maakt van u een onvermoeibare kok.

Innovatie

Valcucine ontving de “Premio dei Premi” award voor innovatie. De award werd aan Valcucine eigenaar en Italiaans toparchitect Gabriele Centazzo uitgereikt door het Italiaanse staatshoofd Giorgio Napolitano.

Valcucine ontving de award voor het sociale en ecologische bewustzijn waarmee de bedrijfscultuur behept is. Deze cultuur is vooral gebaseerd op ethiek, milieuvriendelijkheid en innovatie.

De prijs is gegeven om ondernemers en ontwerpers te stimuleren aandacht voor duurzaamheid als vast onderdeel op te nemen, bij het plannen en produceren van design producten. Valcucine is er dan ook trots op als vooruitstrevend voorbeeld te worden gezien, wereldwijd.